Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier 
Het Prikbord is weer open, plaats vanaf vandaag uw oproep voor een fiets- of wandelmaatje!  En: u kunt jammer genoeg voorlopig geen lidmaatschap cadeau geven. 

Over Stichting Vrienden op de Fiets

Stichting Vrienden op de Fiets biedt een netwerk van gastadressen waar sportievelingen op een gastvrije en voordelige manier kunnen overnachten tijdens hun fiets-of wandeltocht. De stichting heeft geen winstoogmerk. 

De stichting wil alle wandelaars en fietsers de mogelijkheid bieden om meerdaagse tochten te maken, ze wil verrassende ontmoetingen tussen gelijkgestemden mogelijk maken en bijdragen aan de groei van duurzaam toerisme. 

De stichting werkt graag samen met gelijkgestemde partijen om haar doel te bereiken. Bent u geïnteressseerd in ons jaarverslag? U kunt het hier downloaden. 

Ontstaan aan de keukentafel

Vrienden op de Fiets ontstond in 1984 aan de keukentafel van Nel de Blécourt. Onder leiding van Nel en haar man Hijbo werd Stichting Vrienden op de Fiets een begrip. De afgelopen jaren groeide het netwerk uit tot een stichting met tienduizenden Vrienden en bijna zesduizend gastadressen in binnen- en buitenland.

In 2003 stopte het echtpaar met werken voor de stichting. Hun kinderen namen het toen over. Sinds 2011 voert een klein team de werkzaamheden uit, onder toezicht van een onafhankelijk bestuur.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets