Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier 
Het Prikbord is weer open, plaats vanaf vandaag uw oproep voor een fiets- of wandelmaatje!  En: u kunt jammer genoeg voorlopig geen lidmaatschap cadeau geven. 

Vriend worden?

Vrienden zijn sportievelingen die na een dag in de buitenlucht niet zozeer naar luxe verlangen, maar genieten van de gastvrijheid en een warm welkom bij onze gastadressen. Een plek waar zij kunnen bijkomen, een onverwacht gezellige avond beleven en de volgende dag, na een stevig ontbijt, weer fris op pad kunnen om hun wandel- of fietstocht te vervolgen. 

‘De verscheidenheid van de gastadressen, de verrassing waar je terecht komt en de ontmoeting met allerlei verschillende mensen. Samen vormen ze de charme van logeren bij Vrienden op de Fiets’.

Dikwijls leidt het contact tussen Vrienden en gastadressen tot gezellige ontmoetingen. Van een openhartig gesprek aan de keukentafel tot een gemoedelijk samenzijn in de achtertuin. Het zal niet voor het eerst zijn dat mensen via Vrienden op de Fiets vriendschappen voor het leven sluiten. 

Een gastadres is geen hotel, u slaapt bij mensen thuis. Bij een gepensioneerd stel of een jong gezin. In een herenhuis in de stad of een boerenschuur op het platteland. Elk gastadres heeft zijn eigen verhaal. Wat u precies wel en niet kunt verwachten leest u in de spelregels. Of lees ter inspiratie de verhalen van Vrienden.
 

Wat u moet weten voordat u Vriend wordt:

  • Vrienden op de Fiets is uitdrukkelijk bedoeld voor mensen die op eigen kracht rondtrekken: fietsend, wandelend, roeiend, skeelerend of schaatsend. 
  • Vriend zijn kost € 8 per jaar en € 10 als u buiten Nederland woont. 
  • Het lidmaatschap in Nederland, België en Duitsland loopt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd, tenzij u vóór 1 december van het lopende kalenderjaar opzegt.
  • Om Vrienden op de Fiets betaalbaar te houden, is het prettig als u kiest voor automatische incasso van de jaarbijdrage. 

U ontvangt na aanmelding binnen acht werkdagen een overzichtelijke adressengids. Daarbij krijgt u een mooie routekaart en een persoonlijk Vriendenpasje. Met uw Vriendennummer die u direct na aanmelding ontvangt, kunt u inloggen op de website om een gastadres te vinden langs uw route. In uw persoonlijke profiel treft u ook uw digitale Vrienden op de Fiets - pas. Tip: maak er een foto van als u onderweg geen internettoegang heeft. U kunt dus gelijk op pad! 

Enthousiast geworden? Meld u dan hier aan!

Ik woon in Nederland Ik woon buiten Nederland

PS: Bent u al Vriend? Leuk! U hoeft geen nieuw account aan te maken, u kunt bovenaan deze pagina inloggen met uw Vriendennummer.

Zoeken

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets