Corona

Vanaf 13 november toch weer wat aanpassingen aan de corona-maatregelen. Voor Vrienden en Logeeradressen verandert niet veel ten opzichte van 6 november. Het belangrijkste: als je gewend bent groepen te ontvangen, dan met een maximum van 4 personen per dag. Verder blijft de 1,5 meter van kracht. En het allerbelangrijkste: 
Wees voorzichtig en geef elkaar de ruimte, letterlijk en figuurlijk. Zo blijven we vrienden.

Klik hier voor een overzicht van de maatregelen

Welkom Vrienden!

Een nieuwe herfst, een nieuw geluid

Zo, dit is 'm dan beste Vrienden: de gedeeltelijk nieuwe website van Vrienden op de Fiets. Met een hagelnieuwe homepage en nog een paar grote en kleine(re) veranderingen. 

Waarom moest 't  anders? Omdat wij de laatste tijd in ons contact met jullie ontdekten dat het goed is nog eens duidelijk te maken wat Vrienden op de Fiets nou eigenlijk is. Voor wie is het bedoeld? Wat kunnen we van elkaar verwachten? En hoe gaan wij met elkaar om? Een simpel antwoord? Als Vrienden! Want zo houden we het leuk.

Ga er maar eens lekker voor zitten, vergeet vooral niet de filmpjes te bekijken die dankzij een select groepje Vrienden en logeeradressen tot stand kwamen. Helden zijn het. Dank!

Wat zeg ik nou, 'logeeradressen'? 
Klopt, verderop deze pagina besteden we aandacht aan nog meer veranderingen.

Fijne herfst, en veel kijk- en leesplezier!

Stefanie Gerwers
Directeur

Wat is Vrienden op de Fiets?

Echte Vrienden houden van een meerdaagse fietstocht of wandeling. Aan het einde van een sportieve dag zijn ze moe, maar voldaan. De Vrienden zoeken een bed voor één nacht en een stevig ontbijt. Die vinden ze bij één van de ruim 5.000 logeeradressen. De Vrienden laten zich verrassen en verwachten geen luxe. Ze willen vooral uitrusten, zodat ze de volgende ochtend weer vroeg en fris op pad kunnen.
 

Klik hier voor meer informatie

Wie zijn onze logeeradressen?

Logeeradressen zijn vriendelijke particulieren die hun huis graag delen met gelijkgestemden. Ze vinden het leuk een Vriendendienst te leveren aan sportievelingen en bieden een warm welkom, een opfrisser, een comfortabel bed en een energie-opwekkend ontbijt. En oja, nog even dit: het is hier (dus) geen hotel. Vrienden zijn te gast in het privédomein van logeeradressers. 

Klik hier voor meer informatie

Wij zoeken...

... stem en oor voor Vrienden en logeeradressen
De helpdesk van Vrienden op de fiets is het luisterend oor voor onze logeeradressen en Vrienden, én de stem van de stichting. Nogal een belangrijke plek dus. Hier moet je communicatief sterk en administratief accuraat zijn. Wij zoeken een nieuwe collega die daarover beschikt, die ervaring heeft met IT en dat ook leuk vindt. Ben jij of ken jij zo iemand? Voor meer informatie klik hier. 

én

... een besturend scherp oog voor de financiën van de stichting
De penningmeester van het stichtings-bestuur gaat ons verlaten. Dat is heel jammer en we beginnen daarom met Wilko heel hartelijk te danken voor al zijn jaren van grote betrokkenheid! Denk jij nu: maar dat is iets voor mij? Het bestuur zoekt iemand met een economische achtergrond en een scherp oog voor de financiële aspecten van bedrijfsvoering... Klik hier voor meer info.

Vraag van de maand

Onze helpdesk krijgt wekelijks tientallen, soms honderden vragen. De meeste vragen komen wel vaker voor, maar soms worden zelfs onze helpdeskers verrast. Bijvoorbeeld door deze vraag:

Hoe kan ik mijn ontbijt bestellen?

Deze Vriend (of vriendin natuurlijk) wil graag even weten of ze haar ontbijtvoorkeuren per mail kan doorgeven aan het logeeeradres. 
Tuurlijk joh, wat wil je? Gebakken eitje met hele dooier? Linksgedraaide yoghurt? Twee sneetjes glutenvrij volkorenbrood met roomboter en aardbeien jam?

Echt?

Natuurlijk is dit geen rare vraag als een Vriend bijvoorbeeld een allergie heeft, maar in dit geval was dat niet zo...

Van gastadres naar logeeradres

In de categorie: nu we toch bezig zijn, hebben we zoals gezegd nog meer veranderingen.

Allereerst: we zeggen voortaan 'je' tegen elkaar. Dat doen we al een tijdje en het blijft nog even wennen, maar wij vinden het eerlijk gezegd best logisch. Want wie zegt nou 'u' tegen z'n vrienden? Dus we hebben de teksten op de site aangepast. Niet helemaal zeker dat we alle 'u-tjes' hebben vervangen, maar de meeste zijn verdwenen.

De tweede verandering: het woord 'gastadres' hebben we vervangen door 'logeeradres'. Ook eentje waar we aan moeten wennen, maar wij vinden het veel beter passen. Waarom? Bij het woord 'gast'adres zou een Vriend kunnen denken dat hij of zij (of het) in een hotel terechtkomt. En voor alle duidelijkheid: het is hier géén hotel! Het is hier logeren bij mensen thuis. Dat is nou juist zo leuk en past daarom veel beter bij ons. Vind je niet?

En tot slot: de functie 'zoek een logeeradres' staat minder prominent op deze pagina. Je moet scrollen om hem te vinden. 
Doen we expres. Want wij vinden de basis van onze vriendelijke gemeenschap veel belangrijker dan snel even een adresje zoeken.
Vrienden en Logeeradressen vinden elkaar en maken er samen iets moois van, dát is Vrienden op de Fiets.

Cadeaulidmaatschap... nu even niet

Het is zo'n leuke cadeautje voor je beste vriend, je dochter of je lieve buurvrouw. Zeker nu de Sint weer in 't land is. Maar helaas, een lidmaatschap van Vrienden op de Fiets kun je pas weer in de loop van volgend jaar weggeven. Kort gezegd: onze technische vrienden werken aan een nieuwe digitale versie van Het Cadeau en dat kost meer tijd dan wij hoopten. Even geduld dus alsjeblieft, maar ergens in 2022 kun je weer flink uitpakken. En inpakken natuurlijk.

Zoek jij een logeeradres?

Inspiratie nodig?

Heb je zin om eropuit te trekken, maar nog geen idee waar naartoe? Wij hebben een aantal bijzondere bezienswaardigheden verzameld: de Provincieparels.

Naar de parels

Vriendelijke foto's

De foto's op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door ons Vrienden Jan Spelt, Marina van Houte, Marleen Ydiers, Noelle Xhemajli-Waleboer, Peter van Dijk, Iris Conradi, Amelie Munters-Draper, Martin Bol en Thea Loois-Kruze. Dank jullie wel! 

Te voet doet je goed,
Op de fiets mis je niets,
Met de auto… de auto…
daar rijmt niks op.

Read in English

LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

Beste Vrienden en gastadressen,

Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

Team Vrienden op de Fiets