Als u meer wilt weten over Vrienden op de Fiets en het coronavirus, klik hier 
Het Prikbord is weer open, plaats vanaf vandaag uw oproep voor een fiets- of wandelmaatje!  En: u kunt jammer genoeg voorlopig geen lidmaatschap cadeau geven. 

Veelgestelde vragen

Tocht uitstippelen en overnachten

 • Bij mij werkt 'Adressen in de buurt' niet

  Voor de functie 'Adressen in de buurt' is het noodzakelijk dat uw Locatievoorzieningen aanstaan. U krijgt hiervoor een melding op uw scherm. Soms is een reset van uw locatie- en privacy-instellingen nodig. Dat werkt bij elke mobiele telefoon anders. 

 • Hebben jullie ook een routeplanner?

  Bij Vrienden op de Fiets stippelt u zelf uw fiets- of wandeltocht uit. Dat kan met hulp van allerlei inspiratiebronnen. Heeft u een gastadres op of langs uw route gevonden ? Dan kunt u met het knopje naast de GPS-code navigeren naar dit adres. We sturen u hier rechtstreeks door naar de routeplanner van De Fietsersbond en de Wandelplanner van Wandelnet. Service van de zaak. 

 • Hoe lang mag mijn verblijf duren?

  U reserveert in principe voor een nacht. Overleg met uw gastheer of -vrouw of u meer nachten kunt blijven, bijvoorbeeld wanneer u meedoet met een fiets- of wandelvierdaagse.

 • Hoe vind ik een slaapadres langs mijn route?

  In de tool 'gastadres zoeken' - daar komt u via het menu - kiest u voor een bestemming of voor een route. De site geeft alle gevonden adressen weer op een overzichtskaart. Als u bent ingelogd, kunt u verder inzoomen en de details van het gastadres vinden. Heeft u specifiekere eisen - wilt u bijvoorbeeld weten waar uw hond welkom is - verfijn dan uw zoekopdracht.

 • Kan ik de GPS-codes krijgen van de gastadressen?

  Als u een gastadres geselecteerd heeft, treft u daar ook de GPS-coördinaten. Deze kunt u eenvoudig invoeren in uw routeplanner. U kunt ook gebruiken maken van de routeplanners van de Fietsersbond en Wandelnet waar wij naar linken. Op termijn willen we graag alle GPS-bestanden van onze gastadressen toegankelijk maken, zodat u ze kunt inladen in uw routeplanner of Garmin. We werken aan een oplossing die past bij de veiligheids- en privacy-eisen die wij (en onze gastadressen) stellen. Zodra er nieuws is, melden we dat.

 • Kan ik makkelijk annuleren?

  U kunt tot 24 uur vantevoren annuleren. Neem daarvoor contact op met het gastadres. Annuleert u later, dan mag het gastadres € 11,25 p.p. in rekening brengen. Zij hebben immers voorbereidingen getroffen voor uw komst.

  De spelregels voor Vrienden leest u hier. 

 • Mag mijn hond mee?

  Zeker niet overal, maar op sommige gastadressen is ook uw hond welkom. Vraag ernaar vantevoren! Veel gastadressen hebben in hun kenmerken aangegeven 'huisdieren welkom'. U kunt hen vinden door gebruik te maken van dit filter bij het online zoeken naar een gastadres.

 • Moet ik als Vriend toeristenbelasting betalen?

  Als er sprake is van toeristenbelasting, mag uw gastadres deze bovenop de overnachtingsprijs van € 22,50 berekenen. De hoogte is per gemeente verschillend en kan oplopen tot € 4,50 per persoon per nacht.

 • Moet ik van tevoren reserveren?

  Wij raden u aan van tevoren contact op te nemen met het gastadres om er zeker van te zijn dat u er terecht kunt. Bovendien is het goed om even telefonisch kennis te maken en de verwachtingen uit te wisselen. U kunt natuurlijk het risico nemen en onderweg kijken waar u uitkomt.

 • Voor wie is Vrienden op de Fiets bedoeld?

  Vrienden zijn sportievelingen die na een dag in de buitenlucht niet zozeer naar luxe verlangen, maar genieten van de gastvrijheid en een warm welkom bij onze gastadressen. Een plek waar zij kunnen bijkomen, een onverwacht gezellige avond beleven en de volgende dag, na een stevig ontbijt, weer fris op pad kunnen om hun wandel- of fietstocht te vervolgen. 

  Vrienden op de Fiets is dus bedoeld voor mensen die meerdaagse fiets- of wandeltochten maken en onderweg bij gelijkgestemden willen overnachten. Een weekendje de stad verkennen - ook al is dat op de fiets - valt daar dus niet onder. Met de auto aankomen bij het gastadres ook niet, tenzij u met uw gastheer- of vrouw bespreekt of hun adres het startpunt van een grotere (meerdaagse) ronde kan zijn.

 • Waarom stijgt de prijs van een overnachting per 01 januari 2019?

  De overnachting die onze gastadressen u bieden is een vriendendienst aan sportieve Vrienden op doortocht. Anders dan B&B's en hotels hebben zij geen winstoogmerk en is de prijs in feite een redelijke vergoeding voor gemaakte kosten en geboden gastvrijheid.

  De vorige overnachtingsprijs van €19 wordt al sinds 2011 gehanteerd. Echter, die tijd ligt al weer even achter ons en inmiddels zijn de prijzen gestegen en is het leven duurder geworden. Ook voor de komende jaren worden prijsstijgingen verwacht en de BTW gaat omhoog. 

  Mede gezien het feit dat de afgelopen jaren veel gastadressen ons hebben laten weten dat zij een kleine verhoging op z'n plaats zouden vinden, heeft het Bestuur besloten de prijs per overnachting met ontbijt per 1 januari 2019 aan te passen naar € 22,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

  Met deze nieuwe prijs, die we over 4 jaar opnieuw tegen het licht zullen houden, blijft naar de mening van het Bestuur het netwerk van gastadressen toegankelijk voor iedereen en krijgen de gastadressen een reële vergoeding voor de hartelijke ontvangst die zij sportieve Vrienden bieden.

  Voor de goede orde, deze prijs is exclusief toeristenbelasting die door gemeenten wordt geheven en welke kan oplopen tot € 4,50 p.p.p.n..

 • Wat kost een overnachting?

  Een overnachting bij een gastadres van Vrienden op de Fiets kost € 22,50 per persoon per nacht, op voorwaarde dat u een geldige Vriendenkaart kan tonen. Voor deze prijs mag u ook een lekker ontbijtje verwachten. Soms komt er ook toeristenbelasting bij, dat is per gemeente verschillend. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 12,50. Meer spelregels leest u hier. 

  Uw Vriendenkaart is ook digitaal beschikbaar. Log hiervoor in met uw Vriendennummer en wachtwoord.

Algemeen

 • Deze site werkt niet op mijn tablet, PC of telefoon. Wat moet ik doen?

  De site van Vrienden op de Fiets is geschikt voor bijna alle (mobiele) apparaten en de browsers die worden gebruikt. Het kan echter voorkomen dat u geen kaart ziet, dat het laden van de vlaggetjes van de gastadressen heel lang duurt (en uiteindelijk een error geeft) of dat het inloggen blijft 'hangen'. Wij adviseren u in deze gevallen uw browser te updaten of over te schakelen op Chrome. 

 • Hoe zit het met aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid?

  Stichting Vrienden op de Fiets aanvaardt geen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de kwaliteit van gastadressen, gedragingen van bij de stichting aangesloten Vrienden, schade die door gasten is veroorzaakt; noch voor door gasten onderweg, elders, geleden of veroorzaakte schade en voor onvolledige of onjuiste informatie in het boekje of op de website.

 • Hoe zit het met kwaliteit van de gastadressen?

  Gastadressen zijn geen hotels. Gastadressen zijn particulieren die – als een soort vriendendienst –een nachtje onderdak bieden aan sportieve Vrienden op doortocht. Het hoeft geen luxe te zijn, sober mag, als de ontvangst maar schoon, fris en vriendelijk is. Daar is de vergoeding ook naar.

  De stichting stelt beperkte eisen aan gastadressen, iedereen kan het worden. De stichting controleert niet en heeft geen mystery guests in dienst. De vele Vrienden die jaarlijks overnachten bij de gastadressen zijn de ogen en oren in het veld; als zij consequent aangeven dat de ontvangst bij een gastadres niet in de haak is, gaan we – na wederhoor uiteraard – over tot verwijdering van het betreffende adres.

  De beste Vrienden hebben niet al te hoge verwachtingen van de luxe en het comfort bij het gastadres, zijn best bereid zich te conformeren aan mogelijke huisregels en hebben niet snel last van een gebrek aan privacy. Voor hen kan overnachten via Vrienden op de Fiets een bijzondere belevenis zijn! Anderen zijn wellicht beter af in een hotel.

 • Ik heb een klacht over een gastadres.

  Stichting Vrienden op de Fiets kan en wil niet alle gastadressen en Vrienden controleren. Wij gaan uit van de goede wil van iedereen. En dat werkt. Vaak krijgt u meer dan u had verwacht; een mooie ontmoeting, en overheerlijk ontbijt. In een enkel geval krijgt u misschien minder dan u had verwacht op basis van de spelregels.Over wat u mag verwachten als u bij Vrienden op de Fiets overnacht, leest u hier. 

  Valt het verblijf heel erg tegen? Probeer het onderling overleg op te lossen, ter plekke. De stichting kan over het algemeen weinig doen aan onenigheden, zeker achteraf. Is er in uw ogen sprake van een echte misstand? Neem dan contact op met de helpdesk

  Meer informatie over klachtenafhandeling vindt u hier.

 • Ik hoef het boekje niet meer te ontvangen, ik doe alles online. Kan dat?

  Steeds meer Vrienden gebruiken het boekje niet (of heel weinig) en vertrouwen op de online dienstverlening via vriendenopdefiets.nl. Geen gek idee, u kunt daar immers alles (en meer) vinden, ook onderweg.

  Het is jammer als het boekje ongebruikt blijft liggen of bij het oud papier terechtkomt. Daarom is het mogelijk om - na het eerste jaar - aan te geven dat u het boekje niet meer wil ontvangen. U kunt dit makkelijk zelf regelen in uw online profiel. Kies na het inloggen 'Mijn gegevens aanpassen' in Mijn Profiel. Als u het hokje 'Ik wil het boekje ontvangen' voor 1 december uitvinkt, sturen we het volgend jaar niet meer naar u op. U blijft wél Vriend en betaalt dezelfde jaarbijdrage. 

  Voor elk boekje dat we niet meer versturen maken we 1 euro over naar een organisatie die zich sterkt maakt voor een schone, gezonde en duurzame wereld. Dit jaar is dat Nivon Natuurvrienden.

 • Kan ik een kijkje nemen als ik geen lid ben?

  U kunt een globaal idee krijgen waar de gastadressen voor Vrienden zich bevinden. De precieze locaties en de gegevens van gastadressen zijn alleen beschikbaar voor Vrienden met een geldig lidmaatschap. In Nederland zijn ruim 5.500 adressen aangesloten, deze liggen vaak in de buurt van LF's of LAW's. Vriend worden kost 8 euro per jaar.

 • Kan mijn partner of vriendin mee op mijn pasje?

  Een pas is geldig voor samenwonende koppels op één adres, inwonende kinderen tot 18 jaar en (achter-) kleinkinderen. Vrienden en vriendinnen die met elkaar op pad gaan, hebben elk een eigen pas nodig. 

 • Moet ik me (aanvullend) verzekeren voor het geval er schade optreedt?

  Als Vrienden bij gastadressen logeren kán het gebeuren dat er schade optreedt. Een Vriend kan per ongeluk iets kapotmaken of iets laten vallen bij het gastadres. Andersom is het mogelijk dat een Vriend schade oploopt, bijvoorbeeld omdat de trapleuning op het logeeradres loszat. Wat zijn dan de mogelijkheden om de schade te verhalen?

  Het is niet mogelijk de stichting aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Er zijn eventueel wél mogelijkheden bij een particuliere aansprakelijkheidsverzekering en/of een goede reisverzekering. Elke verzekering kent andere bepalingen, dus controleer uw polissen voordat u start als gastadres of zich als Vriend aanmeldt.

  Voor meer informatie klikt u hier.

 • Post van de stichting, hoe is dat geregeld?

  Om het milieu te sparen en de kosten zo laag mogelijk te houden, stuurt de stichting zo min mogelijk papieren post. In principe krijgt u van ons alleen email, maximaal 3 x per jaar. Deze digitale berichten bevatten alleen relevante informatie voor u als Vriend en zijn niet-commercieel van aard. Wenst u ook deze berichten niet te ontvangen, dan kunt u dit eenvoudig aangeven in uw online profiel. Let wel: u ontvangt dan - behalve het boekje - ook geen papieren post. 

 • Wanneer krijg ik het boekje? En als ik morgen weg wil?

  Het gastadressenboekje, de routekaart en uw pasje krijgt u binnen 8 dagen thuisgestuurd.

  Als u eerder weg wil, kunt u het volgende doen: U kunt online direct Vriend worden. Daarna ontvangt u een e-mail met uw Vriendennummer. Daarmee logt u in om een gastadres te vinden. Bij uw persoonlijke gegevens (Mijn Profiel) treft u uw digitale Vrienden op de Fiets -pas. Maak er eventueel een foto van als u onderweg geen internettoegang heeft. 

 • Wat moet ik doen als ik mijn pasje kwijt ben?

  Als u inlogt treft u in Mijn Profiel een digitale Vriendenpas. U kunt deze tonen op uw mobiele telefoon of tablet (internetverbinding nodig). Wilt u toch liever een plastic versie? Stuur Stichting Vrienden op de Fiets een verzoek. Vermeld daarbij uw Vriendennummer en uw persoonlijke gegevens. Tegen betaling van vier euro ontvangt u dan een nieuw pasje.

Persoonlijke gegevens

 • Ik kan niet inloggen.

  Vrienden met een geldig lidmaatschap hebben toegang tot hun persoonlijke pagina en de gegevens van de gastadressen. Controleer of u een pasje voor dit jaar in bezit hebt. Vrienden hebben een Vriendennummer, gastadressen hebben een registratienummer. 

  Ben u uw wachtwoord vergeten? Volg de link inloggegevens vergeten en vul uw Vrienden- of registratienummer in. We sturen dan een wachtwoord-reset-mogelijkheid naar het emailadres dat we van u hebben.  

  Ontvangt u geen email? 

  1. Controleer of de email wellicht terecht is gekomen in emailboxen die 'spam', 'ongewenst' of bijvoorbeeld 'reclame' heten.
  2. Heeft u na een half uur nog niets ontvangen, verstuur dan nogmaals een verzoek via de pagina inloggegevens vergeten.
  3. Nog steeds niets? Dan hebben wij misschien een ander, foutief of oud emailadres van u. Stuur dan een email aan de helpdesk met uw correcte emailadres. Zodra uw wijziging verwerkt is ontvangt u bericht van ons. U kunt dan via de link inloggevens vergeten zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

  Komt u er toch niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk. 

  Het kan ook nog zijn dat u een (te) oude browserversie gebruikt. Update deze regelmatig voor het beste resultaat.

 • Zijn mijn gegevens veilig?

  Vrienden op de Fiets verkoopt geen gegevens van Vrienden of gastadressen. Nooit en aan niemand. Uw persoonlijke gegevens zijn beveiligd en versleuteld. Dat kunt u zien aan het webadres met het slotje. Hoe Vrienden op de Fiets de privacy van uw gegevens verder heeft geregeld, kunt u lezen in de privacyverklaring.

Lidmaatschap

 • Hoe kan ik betalen?

  U kunt de jaarbijdrage op 3 manieren betalen:

  1. met een automatische incasso waar u voor tekent als u zich aanmeldt. Deze optie is voorlopig alleen beschikbaar voor Vrienden met een Nederlandse IBAN.

  2. met de acceptgirokaart die is bijgesloten bij het boekje dat u (jaarlijks) ontvangt. U kunt de acceptgiro naar uw bank sturen, maar deze uiteraard ook gebruiken als basis voor internetbankieren. Vermeld dan altijd uw Vriendennummer bij de mededelingen.

  3. Vrienden buiten Nederland ontvangen een brief met betaalinformatie bij het boekje. Voor hen is het mogelijk te betalen via PayPal met referentie administratie@vriendenopdefiets.nl of met een internationale IBAN-betaling  naar bankrekeningnummer NL 91 TRIO 0197 98 97 56 met BIC TRIONL2U.

  Vermeld altijd uw Vriendennummer, anders kunnen we de betaling niet naar u herleiden. 

  Vrienden in Nederland betalen €8 per jaar. Vrienden met een adres buiten Nederland €10.

  Contante betalingen kunnen niet worden verwerkt.

  De overnachting betaalt u rechtstreeks aan het gastadres.

 • Hoe word ik Vriend?

  U kunt zich hier aanmelden als Vriend. U ontvangt een e-mail ter bevestiging. Mocht u die niet ontvangen, controleer dan eerst uw spambox. Geen bevestiging? Neem dan contact op met onze helpdesk.

 • Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

  Vrienden uit Nederland, België en Duitsland zijn Vriend tot wederopzegging voor 8 euro per jaar (Nederland) of 10 (België en Duitsland). Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd, tenzij u uiterlijk vóór 1 december van het lopende kalenderjaar opzegt. Dit doet u door in te loggen en in uw profiel te kiezen voor 'lidmaatschap beëindigen'. U ontvangt daarvan van ons een bevestiging per email.

 • Waarom betaal ik het hele jaarbedrag als ik me in september aanmeld?

  De kosten van productie en verzending van het gastadressenboekje zijn in september net zo hoog als in januari. Daarom betaalt u het hele bedrag.
   

Voor gastadressen

 • Hoe kan ik me afmelden als gastadres?

  In uw online profiel kunt u zich afmelden als adres. We zouden het op prijs stellen als u aangeeft waarom u opzegt, dat helpt ons de service aan gastadressen en Vrienden te verbeteren. Als u zich afmeldt voor 1 oktober van het lopende jaar, komt u niet meer in het boekje van het jaar erop. Uw adres wordt wel onmiddelijk van de website verwijderd. We hopen u in ieder geval nog eens terug te zien!

 • Hoe voorkom ik misverstanden of misbruik?

  Vrienden zijn over het algemeen te goeder trouw. Om misverstanden en misbruik te voorkomen, raden we u aan bij het eerste contact al zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dat kan door simpele vragen te stellen over de gekozen route, de lengte of duur van de tocht, start-en eindpunt, het aantal personen en hun onderlinge relatie etc.

  Noteer ook vooral naam en Vriendennummer en vergeet niet naar het mobiele telefoonnummer te vragen voor het geval u hen onverwachts zou moeten bereiken. Als u het prettig vindt kunt u om een bevestiging van de reservering per email verzoeken. Bij aankomst kijkt u samen met de Vriend nog even naar het Vriendenpasje (met jaartal) en legitimatie.

 • Hoe wordt mijn gastadres POI in de Fietsrouteplanner?

  Vanaf maart 2018 is het mogelijk om Nederlandse gastadressen van Vrienden op de Fiets als Point of Interest (POI) te laten zien op de kaarten van de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Hiermee kunnen we nog meer sportieve fietsers attenderen op laagdrempelige en gezellige overnachtingsmogelijkheden onderweg.   

    Hoe geven gastadressen toestemming voor publicatie van hun overnachtingsmogelijkheid in de routeplanner van de Fietsersbond?

    1. Log in op www.vriendenopdefiets.nl  met registratienummer en wachtwoord
    2. Ga naar Profiel en kies Aanpassen Gegevens
    3. Zet een vinkje bij het vakje : Ik wil graag dat mijn gastadres als Point of Interest (POI) wordt opgenomen in de routeplanner van de Fietsersbond of vergelijkbare non-profit partners van stichting Vrienden op de Fiets. Sla op.
    4. Het adres is binnen 24 uur zichtbaar op de routeplanner.
    5. Gaat er iets fout of is er hulp nodig? Neem contact op met onze helpdesk.

    Meer informatie leest u hier. 

   • Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer mijn gastadres (of mijn logée) schade oploopt?

    Als Vrienden bij gastadressen logeren kán het gebeuren dat er schade optreedt. Een Vriend kan per ongeluk iets kapotmaken of iets laten vallen bij het gastadres. Andersom is het mogelijk dat een Vriend schade oploopt, bijvoorbeeld omdat de trapleuning op het logeeradres loszat. Wat zijn dan de mogelijkheden om de schade te verhalen?

    Het is niet mogelijk de stichting aansprakelijk te stellen voor geleden schade. Er zijn eventueel wél mogelijkheden bij een particuliere aansprakelijkheidsverzekering en/of een goede reisverzekering. Elke verzekering kent andere bepalingen, dus controleer uw polissen voordat u start als gastadres of zich als Vriend aanmeldt.

    Meer informatie vindt u hier. 

   • Ik heb een klacht over het gedrag van mijn gasten.

    Stichting Vrienden op de Fiets kan en wil niet alle gastadressen en Vrienden controleren. Wij gaan uit van de goede wil van iedereen. En dat werkt over het algemeen erg goed.Toch kan het gebeuren dat een gast zich niet gedraagt zoals u op basis van de spelregels zou mogen verwachten. U heeft dan uiteraard de vrijheid om uw gast erop aan te spreken. Probeer het probleem in onderling overleg op te lossen; de stichting kan over het algemeen weinig doen aan onenigheden, zeker achteraf. Is er in uw ogen sprake van een echte missstand? Neem dan contact op met de helpdesk

    Over wat Vrienden en gastadressen mogen verwachten van elkaar, leest u hier. 

    Meer informatie over klachtenafhandeling vindt u hier.

   • Kan ik als gastadres ook een boekje krijgen?

    Veel gastadressen zijn zelf ook Vriend en ontvangen daarom het boekje. Voor degenen die geen Vriend zijn maar wel graag eens het boekje willen bekijken, zijn er twee mogelijkheden : 

    Inzien via de site
    Daarvoor logt u in en kiest u in uw profiel de tab Handige Documenten. Daar kunt u het boekje downloaden.

    Aanvragen
    Wilt u liever een gedrukt exemplaar? Die kunnen we u gratis toesturen. Neem hiervoor contact op met de helpdesk. 

   • Moet ik als gastadres toeristenbelasting rekenen/afdragen?

    Bovenop de overnachtingsprijs van € 22,50 mag u toeristenbelasting rekenen. Informeer bij de gemeente in uw woonplaats of u afdrachtplichtig bent en hoe hoog het bedrag per persoon per nacht is. Iedere gemeente hanteert daarvoor andere regels. 

   • Moet ik belasting afdragen als ik mijn accommodatie verhuur via Vrienden op de Fiets?

    Ja. Voor gastadressen in Nederland en Belgie geldt dat u waarschijnlijk inkomstenbelasting verschuldigd bent over de inkomsten uit verhuur van uw accommodatie. Omdat deze belastingplicht voor ieder gastadres anders kan uitpakken, adviseren we u om dit voor uw eigen situatie bij de Belastingsdienst na te vragen. Gastadressen zijn in principe geen bedrijf en hoeven dus geen omzetbelasting te betalen.  

   • Moet ik een vergunning hebben om mijn accommodatie te verhuren?

    De regels voor het aanbieden van particuliere logies zijn in elke gemeente anders. Wij raden u aan contact op te nemen met de gemeente van uw woonplaats of vestigingsplaats om te overleggen in hoeverre regelgeving op u van toepassing is. De Belgische regelgeving verschilt van de Nederlandse. In dit informatieblad leggen we nog een keer uit wat Vrienden op de Fiets is (niet-commercieel, incidentele overnachtingen, 'commmunity') en komt u goed beslagen ten ijs bij uw gemeente.

    Bent u al gastadres en heeft u te maken met veranderende regelgeving ? U kunt het informatieblad ook vinden achter de login in uw profiel, bij 'Handige documenten'.

   • Waarom mag ik maar € 22,50 per nacht vragen?

    Vrienden op de Fiets is een ideëel initiatief. Het tarief is bedoeld als onkostenvergoeding voor het bieden van onderdak, niet als commerciële prijs voor verhuur van uw kamers. Voor kinderen tot en met 12 jaar mag u € 12,50 rekenen.

    Vanaf 1 januari 2019 zijn de prijzen als volgt:

    • €22,50 voor volwassen
    • €12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar
    • € 11,25 in geval van annulering minder dan 24 uur vantevoren.

    Alle prijzen zijn exclusief toeristenbelasting die uw gemeente mogelijk vraagt. 

   • Waarom zijn mijn aangepaste gegevens niet zichtbaar op de site?

    De gegevens op deze site worden elk uur ververst. Daarom is het mogelijk dat uw aangepaste gegevens niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Mochten uw gastadresdetails na 24 uur nog niet geactualiseerd zijn, neem dan contact op met de helpdesk.

   • Zijn er kosten verbonden aan vermelding van mijn gastadres?

    Nee. Wij zijn blij met uw gastvrijheid. Vermelding in het boekje en op de website is gratis. Wel goed te weten dat u ook geen rechten kunt ontlenen aan de registratie als gastadres.

   Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met administratie@vriendenopdefiets.nl.

   Zoeken

   Read in English

   LET OP: SITE NIET BEREIKBAAR VAN 24 – 31 MAART.

   Beste Vrienden en gastadressen,

   Achter de schermen werken wij aan een nieuw ICT-systeem. Het gaat aan het einde van de maand ‘live’. Daarom zal de website van woensdag 24 maart tot en met dinsdag 31 maart worden afgesloten. Vanaf 01 april bent u hier weer van harte welkom en is bijna alle service weer beschikbaar. In de tussentijd verwijzen we u graag naar het boekje en uiteraard is de helpdesk bereikbaar voor vragen.

   Na 1 april zijn er een paar extraatjes waar u waarschijnlijk even op moet wachten. Zo is het prikbord voor het vinden van een fiets-of wandelmaatje niet gelijk terug. Ook het cadeaulidmaatschap dat u mogelijk aan een goede vriend wil geven is tijdelijk niet af te sluiten. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken.

   Waarschuwing: bewaar alstublieft zélf ergens uw favoriete gastadressen en de informatie en contacten van het prikbord. We doen ons best maar het kan zijn dat we deze gegevens straks niet terug kunnen zetten op de site.

   Als het goed is gaat u verder niets merken van het nieuwe systeem en kunt u snel weer gebruik maken van de service die u gewend bent.

   Met dank voor uw geduld en een hartelijke groet,

   Team Vrienden op de Fiets